image

Алимтай жигнэмэг

Орц:

  • Сахар – 120 г
  • Уут ванилин – 1 ш
  • Өндөг – 4ш
  • Маргарин – 200 г
  • Гурил – 500 г
  • Хөөлгөгч – 1 уут
  • Алим – 3ш

Хийх арга:

  1. Өндгөндөө сахар, ванилаа хийж хутгаад дээрээс нь хайлуулсан маргарин, хөөлгөгчтэй хольсон гурилаа хийж зуурна.
  2. Алимаа хальсалж жижиг дөрвөлжин хэлбэрээр хэрчиж гурилны зуурмагтаа хийнэ.

Хоолны халбагаар гурилаа тасдан авч шарах шүүгээний хавтан дээр тавих бөгөөд 200 хэм хүртэл халаасан шарах шүүгээнд 10-15 минут буюу шаргал өнгөтэй болтол нь болгоно.