image

Жирэмсэн үедээ алим сайн ид

Жирэмсний үеэр алим, загас их идвэл төрөх хүүхдэд харшил, багтраа тусах эрсдэл багасдаг гэж Швейцарь, Данийн эрдэмтэд баталжээ. Судлаачид 1200 хүүхдийг эхийн хэвлийд байхаас нь таван нас хүртэл нь ажиглалт хийсэн байна. Үүний дараа хүүхдүүдийг таван нас хүртэл ээжүүд нь харшилтай боллоо, амьсгал нь давхцаад байна гэж эмнэлэгт хандсаар байжээ. Ингээд эмч нар хүүхдүүдийн цусанд шинжилгээ хийж, уушгийг нь үзсэний эцэст ээжийг нь жирэмсэн байх үедээ юу иддэг байсныг нь эргүүлэн харжээ. Гэтэл алим, загас их хэрэглэдэг байсан ээжийн хүүхдүүд харшил, багтраа, экзем тусах нь харьцангуй бага байсан гэнэ.

Жүр үр бэйкери бидний идэх дуртай алимыг нарийн боовтой хослуулсан амтат тэргүүн, пирогийг хэрэглэгчиддээ санал болгож байна.  Алим нь судасны уян чанарыг барьж байдаг бодис агуулдаг тул цус харвалт болон зүрхний шигдээс өвчнөөс урьдчилан сэргийлдэг байна. Тус бүтээгдэхүүнийг хүүхэд, хөгшид, жирэмсэн болон хөхүүл  эхчүүд гээд бүх насныхан идэхэд  тохиромжтой